پخش زنده
English عربي
3741
-
الف
+

منتقدان «پایتخت» زود قضاوت نکنند!

سیروس مقدم به انتقاداتی که از سریال «پایتخت» شده است، واکنش نشان داد.

کارگردان سریال «پایتخت ۶» در واکنش به انتقادهای مطرح شده به این مجموعه توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش آی‌فیلم به نقل از سیمافیلم، سیروس مقدم کارگردان سینما و تلویزیون که هم اینک سریال «پایتخت۶» به کارگردانی او از شبکه یک سیما در حال پخش است، درباره برخی انتقادات اخیر بیان کرد: بهتر است اول درباره واژه طنز صحبت کنم. آنچه ما از بزرگان این عرصه یاد گرفتیم این است که طنز نشان دادن واقعیت تلخ و دردناک به زبان شیرین و گزنده اما امیدبخش است. با این تعریف از طنز متوجه تفاوت طنز، هجو و هزل و… خواهیم شد. طنز واقعیت اجتماعی است که شامل مسایل اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی و… است.
کارگردان «پایتخت ۶» با اشاره به اینکه سریالی که پس از ۱۰ سال در ۶ فصل تولید شده و مورد توجه مخاطب و اهل فن قرار گرفته حائز اهمیت است، گفت: دیروز نظر جعفرپور رییس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره سریال را خواندم. ایشان هم سریال را مورد توجه مخاطب دانسته اند. علت علاقه و توجه مخاطب تنها این مهم است که «پایتخت» آینه تمام قد جامعه است. بهتر است عزیزان به این مهم توجه کنند که «خودشکن آینه شکستن خطاست». سوال این است که پرخاشگری، دروغ و بی احترامی در جامعه امروز دیده نمی‌شود؟ عصبیت و زودرنجی وجود ندارد؟ وظیفه ما سازندگان سریال به تصویر کشیدن این حقایق و در نهایت به نقد کشیدن و تقبیح آن است.
مقدم درباره شوخی با سیاسیون در «پایتخت ۶» گفت: تصور این بوده و هست که آستانه تحمل و صبر در جامعه باید بالا برود. باید سعه صدر در همه اقشار جامعه از جمله سیاسیون و طیف همکاران وجود داشته باشد. باید به شوخی‌ها و طنز «پایتخت» تنها از نگاه و زوایه شوخی نگاه کرد و از آن برداشت سیاسی نشود.
کارگردان «پایتخت ۶» درباره استفاده از این شوخی‌ها در سریال توضیح داد: این شوخی‌ها باعث می‌شود فضای تفاهم، علاقه و صمیمیت در میان سیاسیون بیشتر شده و مرزها و دیوارهای بتنی را که بین مردم و مسئولان کشیده می‌شود، برداریم. سیاسیون خود را از مردم بدانند. به عقیده من سیاسیون خوشحال می‌شوند این دیوارها برداشته شده و فضای صمیمیت بیشتری میان خود و مردم شکل گیرد.
مقدم درباره برخی انتقادات به سریال گفت: بالاخره وقتی سریالی ساخته می‌شود که در این حجم مورد توجه قرار می‌گیرد اقلیت ناچیزی که درصد کمی از جامعه را تشکیل می‌دهند، سوءبرداشت دارند و سریال را برنمی تابند. آمار و ارقام نشان از اقبال بیش از ۸۰ درصد مخاطبان از مجموعه دارد. شبکه‌های خارجی و دنیا آرزو دارند که به نصف این درصد از مخاطب دست یابند. این میزان مخاطب، آمارها در تلویزیون ایران و دنیا را جابه جا می‌کند. باید به منتقدان یادآور شوم که صبر کنند و زود قضاوت نکنند.
مقدم درباره این که گفته می‌شود سریال «پایتخت» از خطوط قرمز سازمان عبور کرده است، گفت: من از جمله افراد باسابقه و با تجربه در میان گروه سازنده «پایتخت» هستم که با سابقه ۴۱ سال در عرصه ساخت سریال و همکاری با سازمان صدا و سیما به خوبی به خطوط قرمز و محذورات آن اشراف دارم. اگر بازنشسته شوم سازمان می‌تواند مرا به عنوان ناظر پخش استخدام کند. تیم سازنده «پایتخت» از جمله بنده و خانم غفوری و دیگر دوستان، پایتخت را به مانند فرزند خود می‌دانیم و از آن مواظبت می‌کنیم تا به جاهای بد نرود و الفاظ بد به کار نبرد.
این کارگردان پیشکسوت تلویزیون به حذفیات مجموعه اشاره کرد و گفت: من و همکارانم از «پایتخت» محافظت می‌کنیم تا شسته و رفته روی آنتن برود. برخی از موارد در هنگام فیلمبرداری ضبط می‌شود که ممکن است در شرایط فعلی جامعه ایجاد حساسیت کند و آن را تعدیل می‌کنیم. این موارد عنوان سانسور به خود نمی‌گیرد. ممکن است بعضی از کلمات یا دیالوگ‌ها را برای اکثریت مخاطب مناسب نبینیم بنابراین ملاحظات را رعایت می‌کنیم تا سریال به سلامت روی آنتن برود و دچار سو برداشت و سو تعبیر نشویم. این به معنی سانسور نیست. این نوع اصلاحات را که به محتوای اثر لطمه نمی‌زند سانسور نمی‌دانم.
م ه / ا ز

نظر شما
ارسال نظر